KR1LL in France

  • Enviado el
  • Por Lars Leusink
  • 0
KR1LL in France

Pas geleden zijn Herbert van Carpworld Kruidenier, Bart en ik (Lars) afgereisd naar een

Pas geleden zijn Herbert van Carpworld Kruidenier, Bart en ik (Lars) afgereisd naar een stuwmeer in Frankrijk. Na een rit van een goede 9 uur kwamen we s’morgens aan bij het water. Het begint al vrij warm te worden en het kwik zou deze dag de 24 graden aan gaan tikken. Nu snel de stekken verdelen en goed voeren.

 

Voor deze trip hebben we gekozen voor het aas uit de KR1LL range van MTC. Verschillende rigs werden klaar gemaakt. De één met de KR1LL hookbaits (die echt super mooi op de hair blijven zitten zonder te gaan schuiven) en de ander met een snowman die voorzien werd met een pop-up uit de WhitieZ range van MTC.

 

Nadat alles was opgezet en de hengels ook in lagen liet de eerste aanbeet niet lang op zich wachten. De eerste vis belande op de mat en het was gelijk een bak van 20kg. Dat beloofde veel goeds voor de week. Rond de klok van 8 was het tijd om de hengels er uit te draaien. Het is immers verboden om te nachtvissen aan dit water. Nog even snel de nodige kilo’s voer op de stekken zit het er al op voor de eerste dag.

 

De volgende morgen zijn het verse stokbrood en de eitjes nauwelijks op de stek als er een volle fluiter komt op de meest linker hengel. Na een dril van een goede 20 minuten komt deze vis over het koord van het net. Een brede rug verraad dat dit een zware vis moet zijn. Snel onthaken en aan de klok, PR verbroken! 26.2 kilo blijkt de vis te zijn. Tijd om foto’s te maken en het gebruikelijke natte pak te halen.

 

De volgende dagen werd het alleen maar warmer. Het was dagelijks zeker 25 graden en dat deed het vissen op onze stekken geen goed. De aanbeten kwamen veelal van de hengels van Herbert die het ondiepere gedeelte kon bevissen. Hoe verder de dag vorderde kregen Bart en ik ook steeds meer aanbeten. Dit resulteerde in de eerste paar dagen al in 6 vissen waarvan drie hoge 30 ponders, één 40 ponder en de grootste van 52.4 pond. Een top start dachten we.   

 

Op maandag avond sloeg dan eindelijk het weer om. Minder goed voor het bruine kleurtje maar des te beter voor de visserij. Vanaf de eerste regenbui begonnen alle stekken te lopen en er komen meerdere vissen per dag op de mat. Meerdere mooie spiegels worden gefotografeerd en af en toe zit er ook een mooie grote schub tussen. Dit houdt aan tot donderdag avond.

 

Op vrijdag en gelijk de laatste dag worden s’morgens in de dikke mist die elke morgen het water een mysterieuze aanblik gaf voor de laatste keer de lijnen nat gemaakt. Enkele hengels zelfs op een afstand van 500 meter. Dit was mogelijk door het gebruik van de GPS op de dieptemeters. Het werd deze dag weer erg warm. Er mochten deze dag nog vijf mooie vissen geland worden.

 

In totaal stond de teller nu op 35 vissen. Dik tevreden hebben we ons materiaal weer opgeruimd, de bus ingepakt en na een frisse douche bij een nabijgelegen zwembad zijn we huiswaarts gekeerd.

 

Op naar de volgende trip!

Comentarios

Sé el primero en comentar...

Deje un comentario
* Su dirección de correo electrónico no será publicada.
* Campos obligatorios